Актуални покани:

Проект: „Подкрепа за общи производствени инвестиции за подобряване на производствения капацитет за растеж на БЕЛОТЕКС - 95 АД“, финансиран по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ е изпълнен от фирма „БЕЛОТЕКС – 95 АД“ гр. Златоград. Проекта е реализиран чрез МИГ Кирково – Златоград на стойност 269 459.00 лв., с безвъзмездна финансова помощ в размер на 90% – 242 513.10 лв.

Фирмата е производител на българско спално бельо и специализира в производство на тъкани и изделия от памук и полиестер. Производствената база е в град Златоград, а фирмени магазини функционират в цялата страна.

Проектът е изпълнен и включва подкрепа за общи производствени инвестиции за подобряване на производствения капацитет за растеж на БЕЛОТЕКС - 95 АД. Посредством инвестиции в нови, модерни, нискоенергийни и ресурсно ефективни технологии, проектът  подобри производствените процеси и повиши производителността на компанията. Освен това, чрез закупените по проекта активи се създаде възможност за разнообразяване на асортимента от продукти и услуги на фирмата, разшири се възможността за изпълнението на нови технологични операции.

Чрез проекта са доставени и внедрени 15 вида машини (общо 42 броя машини), с нисък разход на електроенергия. Част от тях са напълно автоматизирани за повишаване на производителността при производството на спално бельо, завивки и шалтета. Друга част от оборудването е свързано с осигуряване на възможност за производство на нови продукти - медицинско работно и строително работно облекло. Третата група машини - парни и електрически каландри, са такива, които  са липсвали във фирмата, в резултат  на което част от работните процеси са се възлагали извън предприятието, или са се извършвали ръчно (гладене), което се явява ограничение за повишаване на производителността. Закупуването на тези активи по проекта намали зависимостта на фирмата от външни подизпълнители и осигури нормална ритмичност на производствения процес.

Закупени, монтирани и пуснати в експлоатация са следните машини:

·         Автоматични едноглави и двуконечни  прави машини с приспособления;

·         Машини за прикачване на кант на завивки, седалки и др. ;

·         Двуиглови   оверлог машини;

·         Гатер ножици;

·         Парогенератори;

·         Гладачни маси;

·         Професионални каландри  с  електрически подгрев.

Тяхното използване доведе до повишена производителност, диверсифицирана производствена програма, увеличен износ и намалени енергийни разходи.

  

БЕЛОТЕКС – 95   АД                               www.belotex95.com

Златоград, ул. "Прогрес" 1

Тел. 0894 744888,  03071 2071     Факс: 03071 4412                                         

 

E-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Водено от общностите местно развитие

ВОМР е метод за включване на партньори на местно равнище, включително на гражданското общество и местните икономически участници в разработването и прилагането на местни интегрирани стратегии, които помагат на своите региони и спомагат за преход към по-устойчиво бъдеще.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com