Актуални покани:

 

За трета поредна година станахме свидетели на уникално спортно събитие, което се проведе в Златоград. На 25 септември 2021 г., на централния площад на Златоград, бе даден старт на ултрамаратона по трасета с дължини 23, 53 и 85 км - К3Ultra, в който премериха сили едни от най-известните бегачи на ултрадълги дистанции.

По време на състезанието, бегачите имаха възможност да се любуват на спиращи дъха природни гледки в пограничния регион и зареждаща музика от родопската гайда на подкрепителните пунктове.

Над 700 маратонци, както от страната, така и от чужбина, се включиха в ултрамаратона.

 

Споделено от Участници:

„Има състезания има и празници. К3 Ултра е по много и от двете! Имах удоволствието да бъда част от приключението и тази година, препускайки по напечените родопски баири с много ултра приятели.“

„Едно незабравимо приключение K3 ULTRA GBR 53K изпълнено със спиращи дъха природни картини, зареждаща музика от Родопа по пунктовете, много мили пожелания за рождения ми ден от близки и приятели и леки болки в колената (не можахме да им избягаме). Едно състезание пленяващо те по своему, което те кара да се връщаш пак и пак в Златоград.

Благодаря на всички Ви, че направихте деня ми толкова слънчев и топъл!“

 

Споделено за Участниците:

„В събота на ултрамаратона К3 в Златоград всички, които стартирахте и финиширахте ме накарахте изключително много да се гордея с Вас! Всеки един от вас бяга с душа и сърце, а това е най-важното! Мисля, че имаме нещо много специално, което успяхме – да бъдем Заедно!“

 

За К3 Ултра-2021

По трасетата, в тазгодишното издание, бяха разположени 12 пункта, на които се предлагаха местни родопски специалитети, вкусна и енергийна храна и напитки.

Първи при мъжете на най-дългата дистанция – 85 км, финишира Иван Гочев с време от 10 часа и 12 минути, който бе първенец и в ултрамаратона по трасето през 2019 година. Мария Николова зае първото място сред жените – с време 11 часа и 2 минути.

Росен Русев първи стигна на финала на 53км, за 5 часа и 26 минути, а от жените първа завърши Атанаска Атанасова, която премина трасето за 6 часа и 14 минути.

На 23 км, на първите места при мъжете, финишираха Стилиян Аврамов – за 2 часа и 1 минута, Асен Какаров – за 2 часа и 4 минути и Деян Димов – за 2 часа и 5 минути. При жените най-бърза бе Антония Георгиева, която измина разстоянието за 2 часа и 23 минути. За първи път златоградчанин влиза в челната тройка на K3 Ultra. Поздравления за Асен Какаров.

По дистанция GBR 53 км, в рамките на контролното време, финишира, заедно със своите стопани, и кучето Ричард!

Близо 100 деца се включиха в маратона по дистанция GBR 5 км до Свети Атанасий.За първи път, на тазгодишния ултрамаратон, бяха отличени и бегачи в категория 50+.

На втория ден. пред сградата на „Български пощи“ ЕАД в град Златоград участници и доброволци в Ултрамаратон К3 2021 засадиха дръвчета, продължавайки миналогодишната традиция, в подкрепа на каузата за един по-зелен Златоград.

Поздравления за победителите!

Поздравления и за всички съграждани, включили се в ултрамаратона като състезатели!

Община Златоград изказва своята благодарност към доброволците, които направиха спортното събитие възможно.

МИГ Кирково-Златоград приветства организаторите и  подкрепящите  организации, доставили толкова радост на участници, жители и гости, и особено ч.   Сдружение „К3 Ултра“ с успешната дейност по мярка 7.5.1 "Съхраняване на вемателиалното културно наследство и природно богатство на територията на МИГ Кирково-Златоград".

K3 ULTRA е преживяване, споделено с природата и нейното величие. Благодарим на всички, които се включиха в Зелената кауза на К3 Ultra. За нас беше изключително удоволствие и чест, че споделихте с нас този невероятен уикенд.

Очакваме ви отново догодина за ново предизвикателство Gold Border Race

 

Източник: Сдружение „К3 Ултра“ и участници

Водено от общностите местно развитие

ВОМР е метод за включване на партньори на местно равнище, включително на гражданското общество и местните икономически участници в разработването и прилагането на местни интегрирани стратегии, които помагат на своите региони и спомагат за преход към по-устойчиво бъдеще.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com