facebook  ИСУН

 Земеделие, природни условия, културно-историческо наследство и туризъм – тези на пръв поглед добре съчетани дадености се преплитат прекрасно на територията на Местната инициативна група - общините Кирково и Златоград.

Част от предвидената програма за посещението на гръцките ни партньори, е да предложим и друго изживяване, чрез което да разкрием и да научат още нещо, от пребиваването си при нас, да ги зареди с бъдещи идеи, в които да участват самите те: самостоятелно и активно, да се запознаят с възможностите на останалите природни компоненти в региона - растителност, животински свят, води и др. 

Именно с тази цел, за групата организирахме работен обяд във Ваканционно селище „Романтика” край Кирково, на 8 км. от ГКПП Маказа. Мястото за отдих и релакс се намира на полегат склон на брега на язовир „Домище”, в община Кирково с малки едноетажни къщички и атрактивно животновъдно стопанство. В околностите на Ваканционното селище, се намира Дървената джамия на седемте моми в Подкова, Тракийските скални светилища край Бенковски, Скалните костенурки, Водениците в Шумнатица, Природен феномен Крокодила, Крепост Устра, Счупената планина и Вятърния камък. В животинския кът се насладихме на красиви еленчета, кози, патици, токачки, зайци и други видове животни.

Контакти: Фирма Бори ЕООД - Кирково

Телефон за резервация: 088 632 3213 

 email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

 

Водено от общностите местно развитие

ВОМР е метод за включване на партньори на местно равнище, включително на гражданското общество и местните икономически участници в разработването и прилагането на местни интегрирани стратегии, които помагат на своите региони и спомагат за преход към по-устойчиво бъдеще.